U meču koji je označen kao derbi ove faze takmičenja ekipa Hadžića je kao gost pobijedila Krivaju u Zavidovićima rezulatom 28:25. U pobjedničkom sastavu najefikasnija sa 10 pogodaka bila je Almedina Imširović, Adna Halebić je dodala osam, a Lana Lončar šest. Jasmina Selmanović sa 11 postignutih pogodaka bila je najefikasnija u domaćem sastavu.

Ekipa Mire slavila je u Doboju protiv istoimenog domaćina, koji je jesenji prvak Prve lige Republike Srpske, rezultatom 41:35. Mira je bila favorit u ovom meču, a to je opravdala, te je na poluvremenu vodila sa 21:15. Azra Bašanović postigla je 15 golova za Miru, a Jelena Mutić dodala je osam. Dragana Mutić se šest puta upisala u listu strijelaca. U domaćem sastavu Tea Marković postigla je osam, Leontina Vujić šest, a Katarina Kopić, Aleksandra Grabovičkić i Nataša Radulović po četiri.

U ostalim mečevima Izviđač je pobijedio Katarinu sa 41:25, dok je brčansko Jedinstvo slavilo protiv Hrasnice u gostima sa 40:28. Goražde je bilo ubjedljivo protiv Dubice slavivši sa 40:12.

Grude su savladale Ilidžu 55:23, dok je ekipa tuzlanskog Jedinstva slobodna u ovoj rundi takmičenja.

Oslobodjenje.ba