Prijedorsko tužilaštvo zatražilo je da se obavi psihijatrijsko vještačenje policajca Gorana Jeličića, osumnjičenog za svirepo ubistvo Irene Predojević izvršeno u avgustu 2005. godine u Kozarskoj Dubici, saznaje Srpskainfo.

Zbog vještačenja, ali i činjenice da istraga i prikupljanje materijalnih dokaza još nisu okončani tužilaštvo je zatražilo i produženje pritvora osumnjičenom Jeličiću za još dva mjeseca.

Izvor iz istrage otkriva da je produženje pritvora Jeličiću zatraženo zbog bojazni da će, ukoliko se bude branio sa slobode, doći do ozbiljnog uznemirenja javnosti, te što se za krivično djelo teškog ubistva može izreći kazna od 10 i više godina zatvora.

– Osumnjičeni Goran Jeličić je radio kao policijski službenik, te kao sportista, a krivično djelo dogodilo se u maloj sredini kao što je Kozarska Dubica, pa bi puštanje na slobodu osumnjičenog izazvalo uznemirenje javnosti – objasnio je izvor iz istrage.

Pritvor

Pritvor za Jeličića zatražen je i zbog toga što bi osumnjičeni mogao uništiti dokaze, ali i uticati na svjedoke bitne za budući krivični postupak.

– Postoji opravdana sumnja da će osumnjičeni, ukoliko ga puste na slobodu, uticati na dalju istragu – objasnio je izvor Srpskainfo.

Dodaje kako je istraga u slučaju svirepog ubistva u završnoj fazi.

– U narednom periodu očekuju se rezultati vještačenja, a oni će biti sastavni dio materijalnih dokaza u budućem sudskom postupku pred Okružnim sudom u Prijedoru – objasnio je izvor iz istrage.

Podsjetimo, Jeličić je uhapšen prije mjesec dana u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske, a kompletna istraga o “zaboravljenom” ubistvu obavlja se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru.

Ćutanje

Hapšenje Jeličića, koji je, osim što je radio kao policajac u Kozarskoj Dubici, važio i za istaknutog sportskog radnika, o čemu su svjedočila i opštinska priznanja za trenera godine, izazvalo je šok i nevjericu među građanima.

Policajac Goran Jeličić iz Kozarske Dubice, osumnjičen za svirepo ubistvo sugrađanke Irene Predojević, izvršeno 2005. godine, tokom saslušanja pred tužiocima branio se ćutanjem.

Izvor iz istrage još ranije je opisao da je ponašanje osumnjičenog tokom kriminalističke obrade bilo gotovo hladnokrvno.

– Ponašanje osumnjičenog tokom saslušanja moglo bi se opisati jako čudnim. U jednu ruku pokušavao je da bude hladnokrvan prema onome što su ga pitali. Jeličić je na sva pitanja ćutao – izjavio je ranije izvor Srpskainfo.

Alibi

Izvor iz istrage otkrio je da se klupko “zaboravljenog slučaja” svirepog ubistva Irene Predojević, staro 13 godina, počelo odmotavati nakon što je osumnjičeni Jeličić ostao bez krunskog dokaza koji ga je čuvao duže od deceniju – alibija.

– Ovaj alibi, koji je sve vrijeme pružao zaštitu osumnjičenom policajcu, povučen je, a nakon toga kockice su počele da se poklapaju. Tako je uvidom u službene zabilješke utvrđeno da je osumnjičeni kobne noći trebao biti na radnom zadatku, ali je zakasnio. Tu su, naravno, i drugi materijalni dokazi, koji zbog interesa dalje istrage za sada ne mogu biti poznati javnosti – naveo je izvor.

Dodaje kako je kobne noći 7. avgusta 2005. godine iza ponoći Jeličić povezao sugrađanku Irenu Predojević, ali umjesto kući odvezao ju je na sporedni put. Ugljenisano tijelo djevojke pronađeno je u blizini devastiranih kuća u selu Božići.

EuroBlic-srpskainfo.com