Povodom Svjetskog dana horskog pjevanja u prijedorskom pozorištu će u nedjelju 9. decembra biti održan koncert pod nazivom „Cijeli svijet–jedan hor“.

U programu će nastupiti Dječiji hor Osnovne muzičke škole „Savo Balaban“, Hor Srednje muzičke škole „Savo Balaban“ Prijedor, Mješoviti hor KUD-a „Osman DŽafić“ i Ženski kamerni hor „A Vista“ SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“.

Organizator koncerta je Gradska uprava Grada Prijedora.

Tradicija Svjetskog dana horskog pjevanja datira od 1990. godine i međunarodni je dan koji se obilježava svake godine, na drugu nedelju u decembru. Toga dana, horovi cijelog svijeta slave horsku pjesmu. Hiljade horova sa desetinama hiljada horista izvode kompozicije promovišući na taj način ljubav prema horskoj muzici i prenoseći je na publiku.

Kao grad sa tradicijom horskog pjevanja dugom preko stotinu trideset godina i Festivalom horova „Zlatna vila, Prijedor je prošlogodišnjim koncertom postao dio ove velike međunarodne manifestacije, čiji je cilj popularizacija horskog pjevanja i odavanja počasti horskom pjevanju, pjevačima, dirigentima i kompozitorima.

Ulaz na nedjeljni koncert u Prijedoru je besplatan.