Popularna TV komedija „Dobro jutro, komšija“, rađena u produkciji TV Prijedor i BN televizije, uskoro stiže i kao serija. Ovih dana završeno je snimanje prvih deset epizoda čije bi premijerno prikazivanje, kako kaže novinar i scenarista Pero Špadić, trebalo početi 6. januara naredne godine.

– Svaka od epizoda, koje traju po 45 minuta, zasebna je priča. Kao i u filmu koji je ove godine dobio svoj peti nastavak, gledaoci mogu očekivati dosta dobrog humora – kaže Špadić.

Snimanje prvih deset epizoda trajalo je oko dva mjeseca. Uglavnom se radi u okolici grada i na već poznatoj lokaciji gdje je nastajao TV film, u Gornjim Orlovcima kod Prijedora. Špadić kaže da je upravo ta lokacija mnogima sada zanimljiva.

– Tu se u posljednje vrijeme gradi pet novih kuća. Jedan od onih koji je sebi ovdje napravio novi dom je i režiser „Komšije“ Mladen Marjanović. Neki grade, a neki samo dolaze da vide mjesto gdje smo snimali. Nedavno je tu bila i jedna porodica iz Londona, dolaze brojni ljudi iz dijaspore, ali i iz cijele BiH. Često i djeca. Fotografišu se na tom mjestu, a neki traže i rekvizite koje smo koristili. Ostanu neko vrijeme i odoše dalje – kaže Špadić i dodaje da je u seriji želio predstaviti i turističku ponudu Prijedora.

Dnevni avaz