U požaru koji je u nedjelju uveče izbio u pogonu preduzeća „Braća Stjepanović“ u mjestu Radimirovac kod Novog Grada pričinjena je milionska šteta, saznaje Srpskainfo.

Požar je izbio u nedjelju oko 22 sata, a tom prilikom je izgorio kompletni pogon ovog preduzeća.

Prema našim informacijama, ovdje nema elemenata krivičnog djela. Uzrok požara su najvjerovatnije neispravne elektroinstalacije.

Jedan od vlasnika ovog preduzeća rekao je za Srpskainfo da su požar izazvale neispravne električne instalacije i da je tom prilikom izgorilo kompletno preduzeće.

– Ne mogu davati više informacija zato što sam u policiji i dajem izjavu. Kompletno preduzeće je izgorilo – pojasnio je prekjuče vlasnik firme.

Prema našim saznanjima, izgorile su mašine, skladište i kompletan pogon.

Zamenik starješine Teritorijalne vatrogasne jedinice Novi Grad Aziz Crnkić rekao je da su oni ugasili vatru.

– Uspjeli smo da lokalizujemo požar koji je zahvatio veći prostor. U požaru su stradali pilana, sušara i ostali objekti koji prate preradu drveta. Požar je zahvatio i stambeni objekat, ali smo uspjeli da ugasimo vatru – rekao je Crnkić.

Prema njegovim riječima, dojava o požaru stigla je nedjelju oko 22.30. Na terenu su cijelu noć bila 3 vatrogasna vozila i 12 vatrogasaca.

Crnkić je dodao da je pomoć Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici stigla iz Prijedora.

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su da će uviđaj biti obavljen uz prisustvo protivpožarnog inspektora, a poslije svih vještačenja biće poznat tačan uzrok požara.

Jedan od mještana koji živi u blizini preduzeća „Braća Stjepanović“ rekao je da se požar vidio iz cijelog sela, jer se vatra i dim dizali i do 10 metara iznad objekta.

– Bila je to velika firma. Siguran sam da je šteta bar milion maraka. Tu je bilo namještaja, sirovine za pravljanje namještaja, mašine i drugi objekti – ispričao je jedan od mještana.

EuroBlic-srpskainfo.com
Foto – TVJ Prijedor