Dvojica razbojnika su u centru Prijedora opljačkala blagajnika „Pošta Srpske“ i oteli mu 53.000 maraka pazara, potvrđeno je za Srpskainfo.

Prema našim saznanjima, radi se o unaprijed veoma dobro isplaniranom razbojništvu, jer su lopovi znali kada i ko će nositi dnevni pazar iz glavne pošte u banku.

Sve se odigralo u ponedjeljak, oko 17 sati, a na samo nekoliko desetina metara od Policijske uprave Prijedor.

Razbojnici su na skuteru došli iz pješačke zone i tu sačekali radnika pošta da krene prema banci kako bi predao dnevni pazar.

– Zatim je jedan od razbojnika, s kacigom na glavi, presreo radnika na pola puta do banke, odnosno svega 20-ak metara od pošte. Tada mu je pritrčao i počeo iz ruke otimati ceker u kojem je bio dnevni pazar – kaže izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, radnik je pružio otpor i nije htio dati razbojniku ceker. Tokom naguravanja s lopovom, radnik pošte je dobio i udarac u grudni koš, poslije čega je pao na zemlju.

– Radnik je sve vrijeme govorio da mu ne da pare i dozivao policiju. Međutim, razbojnik je bio jači i oteo mu je kesu sa parama. Zatim je sa plijenom otrčao do skutera gdje ga je čekao partner, koji je takođe imao kacigu na glavi. Poslije toga su pobjegli u nepoznatom pravcu – pojasnio je naš sagovornik.

On je dodao da je riječ o skuteru plave boje, bez registarskih oznaka, ali i da inspektori sumnjaju da je taj skuter ukraden. Blagajniku je ukazana ljekarska pomoć u DZ Prijedor.

Po svim tragovima koji su do sada prikupljeni, istražioci koji rade na ovom slučaju sigurni su da se ne radi o početnicima i da im ovo vjerovatno nije prvo razbojništvo koje su počinili.

– Vidi se da je riječ o detaljno isplaniranoj pljački. Razbojnici su znali kako izgleda blagajnik i u koje vrijeme nosi pazar u banku. Osim toga, pljačka se desila u strogom centru Prijedora i u blizini Policijske uprave u tom gradu – kaže izvor iz istrage.

Dodaje da na području Prijedora u zadnje vrijeme bilo nekoliko razbojništava, koja još nisu rasvijetljenja. Tako policija traga za razbojnicima koji su opljačkali dvije benzinske pumpe, ali i zlataru.

Slične pljačke u Banjaluci

Slična dva razbojništva desila su se krajem prošle godine u Banjaluci i još nisu rasvijetljenja. U novembru prošle godine dvojica muškaraca na skuteru prvo su opljačkala muškarca koji je izašao iz mjenjačnice i ukrali mu 100.000 maraka.

Zatim su mjesec dana kasnije dvojica razbojnika, takođe na skuteru, opljačkala banku u banjalučkom naselju Obilićevo.

EuroBlic-srpskainfo.com