JAVNI KONKURS za izbor i imenovanje direktora JU Osnovna škola „Desanka Maksimović“ Prijedor

Oblast: Obrazovanje
Rad na: Određeno vrijeme
Regija: Prijedor
Otvoreno do: 15.11.2018.
Broj izvršilaca: 1

OPIS RADNOG MJESTA
I Predmet
Školski odbr JU Osnovna škola „Desanka Maksimović“ Prijedor, raspisuje javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Osnovna škola „Desanka Maksimović“ Prijedor.

II Opis poslova
Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole u skladu sa pozitivno-pravnim propisima . Za svoj rad je odgovoran Vladi, školskom odboru i ministru.
Direktor škole odgovoran je i za obavljanje ostalih poslova utvrđenih Zakonom o sistemu javnih službi.

III Mandat
Direktor JU Osnovna škola „Desanka Maksimović“ Prijedor se bira na period od 4 (četiri) godine.
Mandat iz prethodne alineje se računa od dana stupanja na dužnost.
Školski odbor razmatra prijave kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora, ministru dostavlja dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora u roku od 8 (osam) dana od dana razmatranja prijava. Na prijedlog ministra Vlada Republike Srpske imenuje za direktora jednog od kandidata sa spiska iz prethodne alineje.

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS
IV Uslovi za učešće na konkursu:
Za direktora JU Osnovne škole „Desanka Maksimović „ Prijedor, može biti izabran nastavnik ili stručni saradnik koji ispunjava uslove utvrđene Ustavom BiH, Zakonom o radu, Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, Pravilnikom o uslovima i postupku izbora i razrešenja direktora osnovne škole i Statutom škole i to:

1.Opšti uslovi:
– da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,
-da je državljanin BiH-RS,
-da je stariji od 18 godina.

2.Posebni uslovi:
-da ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent ili da ispunjava uslove iz člana 177. stav 2. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj: 44/17 i 31/18),
-da ima najmanje 5 godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1) ovog stava,
-da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

3.Pored opštih i posebnih uslova koje kandidat mora da ispunjava , za direktora ne može da bude izabrano lice na koje se odnosi član IX stav 1. Ustava BiH, tj. nijedno lice koje služi kaznu izrečenu od Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju i nijedno lice koje je pod optužnicom tog suda, a nije se povinovalo nalogu da se pojavi pred sudom.

V Potrebna dokumentacija
Kao dokaz o ispunjenosti opštih i posebnih uslova, kandidati su dužni da prilože:
Prijavu u kojoj kandidat, između ostalog, navodi svu dokumentaciju koju prilaže kao dokaz o ispunjenosti opštih i posebnih uslova traženih konkursom:

-izvod iz matične knjige rođenih,
-uvjerenje o državljanstvu,
-uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,
-diplomu o završenoj stručnoj spremi,
– potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome,
-ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima (ne starije od šest mjeseci), koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost,
-uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, (škola će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost),
-uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,
– prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,
-preporuku ranijeg poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,
-kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci ostvarenim rezultatima rada,
-ovjerena izjava kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava BiH.

Dokaz (dokumenta) se dostavljaju u originalu ili ovjerenom prepisu u skladu sa zakonom.

VI Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja
Prijave se mogu dostaviti u zatvorenoj koverti poštom preporučeno na sljedeću adresu: JU Osnovna škola „Desanka Maksimović“ Prijedor, ul. Branislava Nušića br.7, Prijedor, sa naznakom „za konkurs za izbor direktora škole“.
Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u „Glasu Srpske“.
Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje. Dostavljena dokumentacija se neće vraćati kandidatima osim na lični zahtjev.

VII Napomena
Školski odbor će pismenim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o odluci Vlade o imenovanju direktora u roku od osam (8) dana od dana dostavljanja rješenja školi.

Zavod za zapošljavanje RS
Foto – ilustracija