sah-seniori-prijedor 2014-plakatU organizaciji Šahovskog saveza Republike Srpske u Prijedoru će se od 11. do 14.decembra održati 18. seniorsko prvenstvo RS.

Takmičenje će se, kao i prošle godine, odvijati u Motelu „Atlantis“ na samom ulazu u grad na Sani pored magistralnog puta Prijedor-Banjaluka.

Igraće se sedam kola po švajcarskom sistemu sa tempom igre od 90 minuta plus bonifikacija od 30 sekundi po igraču za cijelu partiju.

Organizator je obezbijedio 15 redovnih nagrada za najuspješnije, a specijalnim nagradama novčani iznos dobiće najstariji i najmlađi učesnik.

Za troje prvoplasiranih na 18. seniorskom prvenstvu RS priznanja će biti u vidu diploma i medalja, a pobjedniku će pripasti na dar i pehar.

– Uvjeren sam da će se Prijedor, kao nebrojeno puta do sada, pokazati kao pravi domaćin jedne prestižne šahovske smotre – istakao je Rade Javorić, predsjednik ŠK „Rudar“.

Tehnički organizator šampionata je Šahovski klub „Rudar“ iz Prijedora, a pokrovitelj ove sportske manifestacije gradonačelnik Prijedora Marko Pavić.

N.Đerić/A.Drakulić