Košarkaši Prijedora ostvarili su prvu pobjedu u novoj sezoni.

U 2.kolu prvenstva Prve lige Republike Srpske, izabranici trenera Danila Palalića savladali su Budućnost BN iz Bijeljine rezultatom 77:61.

Bio je ovo ujedno i prvi meč Prijedorčana pošto je utakmica 1.kola protiv Leotara u Trebinju odgođena.

Domaći su bolje otvorili meč pa su nakon tri minute imali prednost 10:2.

Poslije minute odmora, gosti se “vraćaju” pa “tricom” na isteku prvog dijela igre stižu do 22:22.

Drugi dio igra se “koš za koš” a Bijeljinci na odmor odlaze sa +3 (36:39).

Zahvaljujući Radovanoviću i Erkiću Budućnost u 28.minuti stiže do najveće prednosti od sedam poena(50:57) koju domaći anuliraju i prelaze u vođstvo početkom četvrte četvrtine.

Kada je sredinom 35.minute igrač gostiju Jovanović pogodio za 61:61, očekivala se neizvjesna završnica i sigurno niko u dvorani “Mladost” nije očekivao ono što će se dogoditi do kraja susreta.

Prva petorka Prijedorčana, Samardžić, Milošević, Ivetić, Rajković i Bilanović, “zategla” je odbranu, u napadu pogađala i hvatala ofanzivne skokove, pa se prednost domaćih samo povećavala.

Pokušavao je trener Bijeljinaca Dario Čojić tajm-autima i izmjenama da “vrati” svoj tim u igru ali bezuspješno.

Budućnost u posljednjih pet i po minuta igre nije ubacila nijedan poen a izabranici trenera Palalića su napravili seriju od 16:0 za konačnih 77:61.

Na kraju uvjedljiv trijumf košarkaša Prijedora iako se 35 minuta činilo da neće biti tako.

Kod domaćih treba izdvojiti učinak novajlija.

Vanja Samardžić koji je stigao iz banjalučkog Borca postigao je 24 poena i imao 4 asistencije dok je bivši igrač Mladosti iz Mrkonjić Grada Ninoslav Milošević imao 16 poena i 9 skokova.

Žarko Rajković je imao dabl-dabl učinak sa 19 poena i 10 skokova, Ivetić je postigao 10 poena dok je Bilanović imao 10 skokova.

U redovima Budućnosti vrijedi izdvojiti učinak mladog Nikole Radovanovića sa 24 poena.

Nevesinjac rođen 2003.godine pokazao je i protiv Prijedora svoj raskošan talenat koji su prepoznali mnogi poznati klubovi koji ga žele vidjeti u svojim redovima.

KK Prijedor: KK Budućnost BN 77:61 (22:22, 14:17, 18:18, 23:4)

Prijedor
Dvorana “Mladost”
Gledalaca: 100
Sudije: Milan Adamović, Davorin Skenderija, Aleksandar Vuruna Prvi

Prijedor
Bubalo, Majkić, Rajković 19, Stakić 4, Tadić, Blesić, Bilanović 4, Ivetić 10, Modrić, Kragulj, Milošević 16, Samardžić 24

Budućnost BN
Milačić 4, Ješić 3, A.Pirgić, D.Pirgić, Antunović 2, Erkić 7, Kecman 3, Vasilić 4, Jovanović 5, Gobović 7, Šarić 2, Radovanović 24

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com