Radovan Đujić (73) iz Prijedora pravosnažno je osuđen na pet godina robije, po optužnici u kojoj se navodi da je svog sina Duška (44) prvo udario stolicom, a zatim ubio sjekirom, nakon čega je otišao spavati.

Prema presudi Vrhovnog suda Republike Srpske, kojom je potvrđena ranije izrečena presuda Okružnog suda u Prijedoru, zločin je počinio u stanju smanjene uračunljivosti i prekoračenju nužne odbrane.

Vijeće Vrhovnog suda RS odbilo je kao neosnovane žalbe tužilaštva i odbrane. Optužnica ukazuje na brojne brutalnosti ovog zločina, pa se tako može zaključiti i da je Radovan tijelo svog sina gotovo dva mjeseca sakrivao u hodniku, o čemu su “Nezavisne” i ranije pisale!

Ko zna koliko bi još uspio tajiti ubistvo da slučaj 5. decembra prošle godine nije otkrila policija.

“Radovan Đujić je ubistvo počinio neutvrđenog dana, u prvoj polovini oktobra 2017. godine, u mjestu Brezičani, grad Prijedor, a nakon što je u večernjim satima Duško, koji je živio u prizemlju kuće, došao na sprat, gdje je živio Radovan, sa kojim je odranije bio u lošim porodičnim odnosima i sa kojim se u prethodnom periodu više puta verbalno i fizički sukobljavao”, piše u optužnici.

Radovan je tada, kako se dodaje, uzeo drvenu stolicu i njome Duška udario u grudi.

“Zatim je, dok je Duško bio u hodniku, uzeo sjekiru i metalnim dijelom – ušicama, udario sina više puta u glavu, a najmanje četiri puta”, piše u optužnici.

Nakon što je sjekirom premlaćeni muškarac ostao bespomoćno ležati na podu hodnika, gdje je ubrzo i izdahnuo, njegov otac je, kako se navodi, otišao u sobu spavati, da bi sutradan, kada je ustao, došao do Duškovog tijela, gdje se uvjerio da je četrdesetčetvorogodišnjak preminuo.

“Potom je, ne govoreći nikom ništa, njegovo tijelo ostavio u istom položaju na podu hodnika, sve do 5. decembra 2017. godine, kada su policajci došli i pronašli leš”, piše u optužnici.

Nezavisne novine

Vezane vijesti

PRIJEDOR: ZA UBISTVO SINA DOBIO PET GODINA ZATVORA

ŠOKANTNI DETALJI OPTUŽNICE PROTIV RADOVANA ĐUJIĆA: SINA UBIO SJEKIROM PA OTIŠAO SPAVATI

POČINJE SUĐENJE RADOVANU ĐUJIĆU ZBOG UBISTVA SINA U SLUČAJU KOJI JE ŠOKIRAO PRIJEDOR

ŠOK U SELU KOD PRIJEDORA: PRONAĐENO TIJELO MUŠKARCA, SUMNJA SE DA JE OTAC UBIO SINA

KUĆA UŽASA U PRIJEDORU OSTALA PRAZNA: JEDAN SIN UBIJEN, DRUGI NA PSIHIJATRIJI, OTAC UHAPŠEN – FOTO

BREZIČANI U ŠOKU: UBIO SINA I LEŠ DRŽAO U KUĆI – VIDEO

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO PRIJEDOR: UBIO SINA PA U DVORIŠTU PEKAO RAKIJU