Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge, Policijske uprave Prijedor, dana 24.10.2018. godine oko 19:30 časova u Prijedoru, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja zaustavili su i kontrolisali maloljetno lice, kojom prilikom su kod istog pronašli i privremeno oduzeli pvc vrećicu sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase 14 grama.

Zbog posjedovanja opojne droge, protiv maloljetnog lica, Osnovnom sudu u Prijedoru, Odjeljenju za prekršaje slijedi podnošenje Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog činjenja prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.

Tokom daljih aktivnosti, dana 26.10.2018. godine oko 20:20 časova, policijski službenici Policijske stanice Prijedor 2, zaustavili su i kontrolisali putnički automobil „Passat“ kojim je upravljalo maloljetno lice.

Tokom izvršene kontrole utvrđeno je da se na vozilu nalaze dvije nepripadajuće registarske oznake za kojima je od strane Policijske uprave Prijedor raspisana potraga.

U cilju daljih preduzimanja mjera i radnji i utvrđivanja okolnosti o posjedovanju vozila i registarskih oznaka, policijski službenici izvršili su privremeno oduzimanje vozila.

Protiv maloljetnog lica Osnovnom sudu u Prijedoru, Odjeljenju za prekršaje, slijedi podnošenje Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog činjenja prekršaja iz člana 184. i člana 207. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima Bosne i Hercegovine, a u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, preduzeće se sve nepohodne mere i radnje u cilju utvrđivanja eventualne krivične odgovornosti maloljetnika.

PU Prijedor
Foto – ilustracija