Planina Kozara spremno dočekuje novu zimsku sezonu.

Radovi na vještačkom osnježavanju su u punom jeku, a osvjetljenje za noćno skijanje je već spremno i na novoj stazi. I papirne karte, postaju prošlost.

Od postojeće tri staze, noćno skijanje je do sada bilo samo na stazi “Mrakovica 1”, od ove godine zaljubljenici u ovaj sport, u noćnom skijanju moći će uživati i na novoj stazi, “Mrakovica 2” koja je u prošlogodišnjoj zimskoj sezoni, bila u funkciji samo za dnevno skijanje.

Prijedorčanka Violeta Elenkov je planinar i skijaš, pa sa porodicom na Kozari provodi mnogo slobodnog vremena.

Ističe da je značaj Kozare veliki i da je veoma lijepo ovdje provoditi zimu.

Poboljšanje uslova za skijanje, cilj je planinarsko skijaškog društva Ljubijski rudar. Zbog toga su u toku radovi i na osnježavanju.

Oni na vještačkom jezeru, privode se kraju.

Međutim, nisu to jedini noviteti.

“U toku su i elektronski radovi na elektronskom očitavanju kartica, tako da po svemu će to biti podignuto na jedan viši nivo”, kaže predsjednik PSD Ljubijski rudar, Božo Grbić.

Vrijednost radova je 200 hiljada maraka.

Realizaciji ovog projekta doprinijeli su članovi ovog društva, svojim volonterskim radom, ali i donatori. Osim veće posjećenosti, značaj za Nacionalni park, ali i sve one koji dolaze, je višestruk.

“Sam boravak djece na snijegu, uživanje na snijegu, a isto tako boravak i onih koji već znaju skijati ili onih koji ne znaju – da uče skijati, sigurno bi to dobro došlo svima. Tako da svi noviteti koji će pomoći i poboljšati uslove samim skijašima sigurno će privući i pomoći da se ponovo vraćaju da bi skijali na Kozari”, naglašava direktor Nacionalnog parka “Kozara” Dragan Romčević.

Tri staze, dječija i dvije, možemo slobodno reći i za najiskusnije skijaše, sada još samo čekaju prve snježne padavine i uživanje u zimskim sportovima, može da počne.

RTRS