Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, prilikom sprovođenja aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga,dana 10.10.2018. godine, u Novom Gradu izvršili su zaustavljanje i kontrolu lica E.Dž. (2000) iz Novog Grada, te privremeno oduzeli zamotuljak sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Preduzimajući dalje aktivnosti, dana 12.10.2018. godine, u Prijedoru, policijski službenici izvršili su kontrolu lica B.P. (2000) iz Prijedora, kom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli zamotuljak sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, nakon čega je izvršena kriminalistička obrada lica D.R. (1995) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Dana 16.10.2018. godine, u Prijedoru, izvrešena je kontrola lica A.M. (1995) iz Prijedora te su tom prilikom privremeno oduzete tri PVC kesice sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. U nastavku aktivnosti, a na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja, izvršen je pretres stana i drugih prostorija, koje koristi lice A.M. kom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti mrvilica, dvije digitalne vage sa ostacima zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Prilikom navedenih aktivnosti oduzeto je ukupno oko 19 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, protiv lica D.R. i A.M. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za izvršeno krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, dok će protiv lica E.Dž. Osnovnom sudu u Novom Gradu, biti dostavljen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

PU Prijedor
Foto – ilustracija