Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u nastavku akcije kodnog naziva “Uplatnica”, 18.10.2018. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su izvještaj protiv lica D.S. (1970) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ i „Posluga“.

Osumnjičenom licu D.S. stavlja se na teret, da se u periodu od mjeseca maja 2016. do aprila 2017. godine, kao uposlenik osiguravajuće kuće, neovlašteno poslužio novcem koji mu je povjeren u radu, na način da je od osiguranika uzimao novac za uplatu naknada za registraciju motornih vozila, ovjeravao uplatnice žigom pošte, dok je novac za uplate određen period zadržavao za sebe, odnosno isti nije predavao u matičnu poštu u predviđenom roku.

Na ovaj način je omogućio upotrebu ovjerenih a neuplaćenih uplatnica kao da su uplaćene, dok se tom prilikom neovlašteno poslužio novcem u iznosu oko 2.300 KM.

U prethodnom periodu, tokom realizacije akcije „Uplatnica“, policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su deset izvještaja, protiv deset lica, dok ukupna materijalna šteta a ujedno i ostvarena protivpravna imovinska korist, nastala izvršenjem svih krivičnih djela iznosi 223.790,23 KM.

PU Prijedor
Foto – ilustracija