Potpisom ugovora između Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” i zanatske radnje “Blistad namještaj” označen je početak obuke za zanimanje tapetar. Naime, u pitanju je neformalno osposobljavanje za zanimanje tapetar koji se sprovodi u okviru projekta “Konkurentna znanja i vještine za održiva radnja mjesta” koji finansira Međunarodna organizacija rada a implementira Agencija “PREDA-PD” u saradnji sa partnerima.

Obuka će trajati 100 časova odnosno mjesec dana i besplatna je za sve odabrane polaznike koji su se nalazili na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS, biro Prijedor.

Projekat „Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta“ se realizuje u okviru krovnog projekta podrške lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini, kojeg provodi Međunarodna organizacija rada (ILO), a finansira Evropska unija (EU). Projekat je osmišljen kako bi se kroz lokalno partnerstvo kreiralo stimulativno okruženje za intervencije na lokalnom tržištu rada, koje u kratkom roku za rezultat imaju veću zaposlenost lica sa evidencije ZZZRS-PD, odnosno otvaranje održivih radnih mjesta.

PREDA-PD