Centralna izborna komisija BiH odbila je prigovor koji je član SDP Vojin Mijatović podnio protiv Elvedina Hamzića iz Prijedora, člana koalicije „Zajedno za BiH“, na prethodnim izborima.

Mijatović je u prigovoru naveo da je Hamzić počnio niz kršenja Izbornog zakona BiH na najgori mogući način, a to je sve uradio na društvenoj mreži „Fejsbuk“, na kojoj ima oko 5.000 pratilaca.

Hamzić je u svom odgovoru naveo da je neko, ko je imao namjeru da mu politički naškodi, otvorio lažni profil na njegovo ime i pisao sramne i gnusne laži.
– Imajući sve u vidu, CIK nije mogao sa sigurnošću utvrditi odgovornost Hamzića, pa je prigovor odbijen – navedeno je u CIK-u.

Hamzić nam je rekao da je za spornu prepisku čuo od svojih prijatelja, te da nikada nije posjetio „Fejsbuk“ stranicu Mijatovića.

– Iz kojeg razloga su Mijatović i njegov advokat Dario Sandić željeli da me ocrne i nanesu moralnu štetu, mogu samo njih dvojica odgovoriti i razmisliti u budućnosti kojim sredstiva se služe na političkoj sceni. Meni su savjest i moral čisti – rekao je Prijedorčanin Hamzić.

EuroBlic-Srpskainfo.com