Radionice za roditelje „Rastimo zajedno“ nastale su u sklopu UNICEF-ovog programa za podršku roditeljima u prvim godinama života djeteta.

Osmišljene su tako da pomognu roditeljima pronaći odgovore na pitanja i dileme u vaspitanju djece u prve tri godine.

Radionice omogućavaju protok informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima te promovišu rast i razvoj djece i roditelja.

Glavni cilj Programa je stvoriti podsticajno i osnažujuće okruženje u kojem roditelji sa voditeljicama i drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima kako žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, uviđaju načine na koje se odnose prema svom djetetu te doznaju i za druge moguće načine, zatim uče o potrebama djece i načinima njihovog zadovoljavanja, vježbaju komunikacijske vještine, traže odgovore i na druga pitanja za koja roditelji pokažu interes.

Program sadrži jedanaest povezanih radionica koje se održavaju jednom sedmično u trajanju od dva sata.

Radionice vode vaspitačica Bojana Kos i pedagog Milada Dedić.

Ovaj jedinstven program realizuje se po peti put u Prijedoru, u prostorijama centralnog objekta Dječijeg vrtića „Radost“.

Prvi susret u novom ciklusu zakazan je za četvrtak, 18.10.2018. godine, s početkom u 17:00 časova.

Učešće u radionicama je besplatno, a zainteresovani roditelji potrebno je da rezervišu svoje mjesto na brojeve telefona voditeljica: 065/868-885 i 065/793-718.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com