JAVNI KONKURS ZA IZBOR I IMENOVANJE DIREKTORA JU GIMNAZIJE „SVETI SAVA“ PRIJEDOR

Oblast: Obrazovanje
Rad na: Određeno vrijeme
Regija: Prijedor
Otvoreno do: 25.10.2018.
Broj izvršilaca: 1

OPIS RADNOG MJESTA

I – Predmet
Školski odbor JU Gimnazije „Sveti Sava“Prijedor u Prijedoru raspisuje Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora škole.

II – Opis poslova
Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole. Za svoj rad odgovara Vladi, Školskom odboru i ministru. Direktor škole odgovoran je i za obavljanje ostalih poslova utvrđenih: zakonom kojim se uređuje sistem javnih službi, zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Statutom Škole.

III – Mandat
Direktora Škole imenuje Vlada na prijedlog ministra. Mandat direktora traje 4 godine i počinje od momenta stupanja na dužnost.

IV- Status
Direktor škole zasniva radni odnos i svoja prava iz rada i po osnovu rada ostvaruje u skladu sa opštim i posebnim zakonima, kolektivnim ugovorima, Statutom škole te Pravilnikom o radu.

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

V- Uslovi konkursa
Za direktora može biti izabrano lice koje ispunjava sljedeće uslove:
1.Opšti uslovi:
-Da je državljanin BiH
-Da je punoljetan
-Da je zdravstveno sposoban za vršenje poslova na navedenom radnom mjestu.
2.Posebni uslovi:
-Da ima završen najmanje prvi ciklus studija u trajanju od najmanje četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent,
-Da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome
-Da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora,niti je protiv njega pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene
-dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.
VI- Potrebna dokumentacija:
1.Izvod iz matične knjige rođenih;
2.Uvjerenje o državljanstvu;
3.Diplomu o završenoj stručnoj spremi:
4.Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,
5.Potvrda odnosno uvjerenje kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome;
6.Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima( ne starije od 6 mjeseci)
7.Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora škola će tražiti službenim putem za izabranog kandidata po instrukciji Ministarstva prosvjete i kulture,
8.Uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti,morala, službene dužnosti , polnog inegriteta,zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,
9.Prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu ,
10.Preporuku ranijeg poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen i
11. Kratku biografiju sa podacima o kretanju u struci i do sada ostvarenim rezultatima rada.
Sva dokumentacija koju kandidati prilažu uz prijavu na konkurs mora biti original ili ovjerene kopije, koja se neće vraćati kandidatima.
Školski odbor će razmotriti prijave svih kandidata i dostaviti ministru dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora škole, u roku od osam dana od dana razmatranja prijava.
Školski odbor će pisanim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o odluci o imenovanju direktora u roku od osam dana od dana prijema odluke od resornog ministarstva.
VII- Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave
Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu:
JU Gimnazija „Sveti Sava“Prijedor, Ul. Nikole Pašića br.6 Prijedor, sa naznakom Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora JU Gimnazije „Sveti Sava“ Prijedor ( NE OTVARATI). Obavezno na poleđini koverte navesti ime, prezime i tačnu adresu stanovanja kandidata.
Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama. Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se uzeti u razmatranje.

Zavod za zapošljavanje RS
Foto – ilustracija