Udruženju građana DON Prijedor, koje se, uz niz aktivnosti, bori i za zaštitu prava potrošača, našlo se na meti lopova.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da je iz njihovih prostorija odneseno oko 1.000 maraka, s tim što je ukupna šteta znatno veća, jer Udruženje mora sanirati i oštećenja koja je lopov napravio u svom pohodu.

“Ujutru, kada je koleginica došla u prostorije Udruženja, uočila je širom otvoren prozor i shvatila šta se desilo”, kazala je za “Nezavisne” Murisa Marić, izvršna direktorica Udruženja građana DON.

Lopov, ili više njih, pod okriljem noći obio je prozor te ušao u kancelariju, gdje je tokom premetačine pronašao novac, a zatim pobjegao.

“Novac je bio u metalnoj kasi”, pojašnjava izvor “Nezavisnih” upućen u detalje ove teške krađe.

Slučaj je policiji u Prijedoru prijavljen jutros. Iz Policijske uprave Prijedor nam je potvrđeno da im je ovo krivično djelo prijavljeno oko osam časova, a dogodilo se u prijedorskoj Ulici Miloša Obrenovića.

“Izvršen je i uviđaj kojim je utvrđeno da je nepoznato lice iz prostorija Udruženja građana DON ukralo određenu količnu novca”, rekli su iz PU Prijedor.

Obaviješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor. Potraga za lopovom je u toku.

Udruženje građana DON osnovano je 1997. godine. Njihova vizija je čovjek u centru stabilne, socijalno pravedne BiH, a poznati su kao jedno od najaktivnijih udruženja u BiH koja se bave zaštitom prava potrašača.

Nezavisne novine