Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je povodom Nedjelje djeteta tradicionalni prijem za dvije grupe mališana Dječijeg vrtića ” Radost” i ugostio ih u prostorijama Gradske uprave.

Ovoga puta gosti su bila djeca iz vrtića ” Palčić” iz Omarske i ” Bambi” iz Kozarca.

“Djeca su najveće blago grada Prijedora i mi , prvi put u posljednjih nekoliko godina, imamo povećanje broja novorođene djece za 40 , kao i veći borj djece upisanih u prvačića što su ohrabrujući podaci i naša velika radost jer samo tako ima smisla sve ono što radimo”, rekao je Đaković.

On je dodao da su djeca koja se rađaju, zdravo odrastaju i obrazuju se garancija budućnosti grada.

Direktor Vrtića “Radost” Gordana Jekić je novinarima izjavila da ovaj prijem znači mnogo i za djecu i za sve zaposlene u ovoj ustanovi.

“Svake godine mi imamo poziv i biramo koje će grupe doći u goste i ovoga puta smo se odlučili da to budu djeca iz prigradskih naselja Omarske i Kozarca”, rekla je Jekićeva.

Ona je dodala da su gradonačelniku zahvalni na podršci koju ova ustanova , koju pohađa 460 djece do predškolskog uzrasta, ima od Gradske uprave.

I kao što obično biva na ovakvim prijemima, djeca su donijela svoje ručno rađene radove i uručili ih uz pjesmu i recitacije, a zauzvrat od gradonačelnika dobili prigodne poklone, slatkiše i didaktički materijal za aktivno i kvalitetno provođenje vremena u vrtiću.

Prijedorgrad.org