Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u nastavku akcije kodnog naziva “Uplatnica”, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su izvještaj protiv lica M.K. (1983) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Pronevjera“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeno lice M.K. u vremenskom periodu od 23.02.2018. do 22.03.2018. godine, kao uposlenik preduzeća iz Banja Luke, protivpravno prisvojio novac povjeren u radu, na način da je od osiguranika uzimao novac za uplatu naknada za registraciju motornih vozila, ovjeravao uplatnice žigom pošte, potvrđujući da su iste realizovane, te novac zadržavao za sebe, neuplaćujući isti na račun budžeta Republike Srpske.

U prethodnom periodu, tokom realizacije akcije „Uplatnica“, policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su devet izvještaja, protiv devet lica, dok ukupna materijalna šteta a ujedno i ostvarena protivpravna imovinska korist, nastala izvršenjem svih krivičnih djela iznosi 223.440,23 KM.

PU Prijedor
Foto – ilustracija