Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 29.09.2018. godine, na području Kozarske Dubice, prilikom sprovođenja aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, izvršili su zaustavljanje i kontrolu lica M.L. (1997) iz Kozarske Dubice, kom prilikom je od navedenog privremeno oduzeto oko 24 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Istog dana, preduzimajući dalje aktivnosti, policijski službenici lišili su slobode lica N.Z. (1997) iz Kozarske Dubice, kom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli 5,9 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

U nastavku aktivnosti, a na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja, dana 30.09.2018. godine izvršena je i kriminalistička obrada lica M.R. (1997) i A.T. (1994), oba iz Kozarske Dubice, kom prilikom je od istih privremeno oduzeto oko 24,5 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Privremeno oduzeta opojna droga, deponovana u depozit Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, protiv lica Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

PU Prijedor
Foto – ilustracija