rtvpd-jesenji kros ljubijaJesenji kros u Ljubiji, koji je održan nakon osmogodišnje pauze, okupio je oko 150 učesnika, od cicibana i prvačića, do najstarijih osnovaca,učenika osmih i devetih razreda.

Nadmetanje najmlađih bilo je i najzanimljivije. U konkurenciji cicibana koji su trčali stazu dugu 50 metara, prva kroz cilj je prošla Alisa Muhić.

Prvačići su trčali na stazi dugoj 70 metara, a prva mjesta osvojili su Merjem Hodžić i Ednan Zenković.

“Kros je atletska disciplina, koji je iz nekih razloga pomalo zapostavljen, a iz njega su potekle mnoge atletske zvijezde“, rekao je nastavnik Vojin Badnjar jedan od glavnih organizatora krosa.

“Uspjeli smo nakon duže pauze da organizujemo kros i to nam svim pričinjava zadovoljstvo“, istakao je Badnjar.

Direktorica Osnovne škole „Mladen Stojanović“ iz Ljubije Svetlana Ružičić ističe da ovaj sportski događaj pokazuje ljudima u lokalnoj zajednici kako se u ovoj školi radi.Ona je istakla da škola ima 202 učenika i da je većina učestvovala na kros takmičenju.

Takmičenje je organizovala Osnovna škola „Mladen Stojanović“ iz Ljubije. Suorganizatori su Društvo pedagoga fizičke kulture Prijedora i Atletski klub Prijedor, a ovu sportsku priredbu su podržali, Arcelor Mital Prijedor i „Pekara Grbić“.

RTV Prijedor