Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 11.09.2018. godine, na području Prijedora, prilikom sprovođenja aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, izvršili su zaustavljanje i kontrolu lica D.M. (1983) iz Trna, te privremeno oduzeli zamotuljak sa sadržajem smeđe praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin.

Istog dana, preduzimajući dalje aktivnosti, policijski službenici izvršili su kontrolu lica M.J. (1999) iz Prijedora, kom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli dvije PVC vrećice sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

U nastavku aktivnosti, a na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja, izvršen je pretres stana i drugih prostorija, koje koristi lice T.K. (1995) iz Prijedora, kom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli dvije PVC vrećice sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Prilikom navedenih aktivnosti oduzeto je ukupno oko 12 grama opojne droge, koja je deponovana u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, protiv lica T.K. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za izvršeno krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, dok će protiv lica D.M. Osnovnom sudu u Prijedoru, biti dostavljen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

PU Prijedor
Foto – ilustracija