Članovi Planinarskog društva (PD) “Klekovača” iz Prijedora uspješno su osvojili najviši vrh Francuske, Zapadne Evrope i Alpa – Monblan (4810 m).

Ekipa od sedam prijedorskih planinara, koja u društu je imala u društvu jednog člana HPD Sisak iz Siska, prethodno su 20. jula uspješno realizovali aklimatizacioni uspon na najviši vrh Italije Grand Paradizo (4061 m), da bi se četiri dana kasnije popeli i na vrh Francuske.

Na Monblan (Mont Blanc) se godišnje penje blizu 30 000 planinara iz cijele Evrope, ali i svijeta.

Planinari članovi PD “Klekovača” i HPD Sisak su osvojili pomenute vrhove i ostvarili jedan od najvećih planinarskih poduhvata.

Uspon na Monblan je takođe i svojevrsna promocija i popularizacija planinarenja, zdravog života i ljubavi prema prirodi.

Ovim poduhvatom su iskoristili promotivne aktivnosti kako bi se skrenula pažnja na odgovoran odnos prema prirodi i zdravom stilu života.

Zastave Grada Prijedora i sponzora poduhvata (Arcelor Mittal, Agroholding, INA, i marketi NIKIC-J doo Prijedor) zavijorile su se na najvišem vrhu EU.

U ovom planinarsko-alpinističkom poduhvatu učestvovali su: Draško Zgodić, vodič uspona, Tanja Timarac, Nataša Milošević,Milica Bogdanović, Vojana Derkuća-Bevandić, Radenko Derkuća i Darko Dragić, članovi PD Klekovača i Marko Kotoranin član HPD Sisak.

Srpskacafe.com