izbor sportiste prijedora-organizacioni odborIzbor sportiste Prijedora za 2014. godinu po 45. put biće održan 24. decembra, a prijave i prijedlozi mogu se dostaviti do 29. novembra, najavljeno je danas nakon sjednice organizacionog odbora ove tradicionalne manifestacije.

Organizator ove manifestacije je Informativno-poslovni centar /IPC/ „Kozarski vjesnik“ čiji direktor Zoran Sovilj je istakao da će i ove godine procedura izbora sportiste godine biti provedena profesionalno i korektno, podsjećajući da grad Prijedor ima pravilnik o izboru najboljih sportista i da nije bilo primjedbi na dosadašnje izbore.

„Biraćemo, kao i do sada, najuspješniju mušku i žensku sportsku ekipu, najuspješnijeg sportistu, sportskog radnika, trenera i mladog sportistu, a novina je izbor pet najboljih mladih sportista koji će biti nagrađeni u saradnji sa Fondacijom ‘ArselorMital’. Za prva tri mjesta povećan je iznos novčanih nagrada na 800, 500 i 300 KM“, kazao je Sovilj novinarima u Prijedoru.

Član organizacionog odbora manifestacije Ljiljana Babić rekla je da se sportski radnici smatraju pravim ambasadorima jednog grada, što nagrađivanju najboljih daje još veći značaj.

„Na ovaj način želimo da se odužimo sportistima za sve ono što su u toku godine radili i njihove rezultate na neki način verifikujemo i nagradimo, a istovremeno javnost upoznamo s njihovim uspjesima“, kazala je Babić.

Generalni pokrovitelj manifestacije čiji je budžet 10.000 KM i ove godine je grad Prijedor.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com