srna-amf konkurs-pobjednicki radUčenik četvrtog razreda Osnovne škole „Majka Knežopoljka“ iz Knežice kod Kozarske Dubice Marko Zorić pobjednik je ovogodišnjeg konkursa kompanije „ArselorMital“ Prijedor za izbor najljepših likovnih radova koji će se koristiti kao zvanične čestitke kompanije u 2014/2015. godini.

Drugo mjesto osvojila je učenica devetog razreda OŠ „Desanka Maksimović“ Prijedor Dajana Bilbija, a treće učenik četvrtog razreda OŠ „Dositej Obradović“ Prijedor Radovan Manojlović, a tema ovogodišnjeg, šestog po redu konkursa bila je „Čelik – štiti naš svijet“.

Kao pobjednik na lokalnom nivou, Marko je osvojio novčanu nagradu od 150 KM, a budući da je po odluci prijedorskog i zeničkog „ArselorMitala“ pobjednik i na državnom nivou, osvojio je i novčanu nagradu od 750 KM i pravo učešća na globalnom takmičenju koje nosi novčanu nagradu od 1.500 KM.

Rad svakog od autora pobjednika na državnom niovu u svih 30 zemalja u kojima „ArselorMital“ posluje biće dostupan u vidu elektronske čestitke na veb stranici kompanije.

Globalni pobjednik biće proglašen 5. decembra 2014. godine kada se obilježava međunarodni dan volontera, dok će proglašenje pobjednika na lokalnom i državnom nivou i dodjela nagrada biti upriličeni 5. decembra, na svečanosti obilježavanja osam godina rada Fondacije „ArselorMital“ Prijedor.

Izbor najboljih likovnih radova koji se koriste kao zvanične čestitke u povodu božićnih i novogodišnjih praznika, svake godine biraju zaposleni u ovoj korporaciji. „ArselorMital“ je vodeći svjetski proizvođač čelika i rude prisutan u više od 60 zemalja svijeta. Proizvodi 119 miliona tona čelika godišnje i broji 232.000 zaposlenih.

SRNA