Na području Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od 14.08.2018. do 17.08.2018. godine, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je kontrolisano 370 učesnika u saobraćaju, od kojih je 358 ili 96,75% sankcionisano.

Zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisano je 280 vozača ili 75,67%, dok je zbog ostalih prekršaja sankcionisano 78 učesnika u saobraćaju.

Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja za 87 ili 31% prekršaja, vozačima je pored novčane kazne izričena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u ukupnom trajanju od 113 mjeseci kao i 174 kaznena boda.

Napominjemo da je za prekršaj počinjen prekoračenjem dozvoljene brzine kretanja preko 30 km/h, predviđena novčana kazna u iznosu od 400 KM, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom i dva kaznena boda.

Policijska uprava Prijedor, još jednom apeluje na učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise i pravila, posebno kada su u pitanju ograničenja brzine kretanja, imajući u vidu povoljne uslove za odvijanje saobraćaja i pojačan intenzitet kretanja vozila i lica tokom turističke sezone, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u sobraćaju.

PU Prijedor
Foto – ilustracija