mira-izvidjac-izvjestaj (1)Rukometašice „Mire“ doživjele su u 8.kolu prvenstva Premijer lige BiH i peti poraz (drugi na domaćem terenu), od „Izviđača“ iz Ljubuškog rezultatom 22:23(10:12).

Prijedorčanke su propustile priliku da osvoje bod, jer je 25 sekundi prije kraja dosuđen sedmerac u njihovu korist. Odgovornost je preuzela do tada sigurna Adrijana Damjanović, gađala je donji lijevi ugao golmana gošći Martine Šumelj, koja je odbranila šut „skinuvši“ drugi penal, uz 14 odbrana i svakako je ponijela epitet najbolje igračice susreta.

Domaće su slabije odigrale odbranu, nakon početne prednosti u 7. minuti (3:1) dozvolile da se već četiri minuta kasnije „istopi“ (3:4), te da do pred odlazak na odmor imaju minus od tri gola (29. minuta 8:11). U nastavku ekipe su se smjenjivale u vođstvu, na kraju sva tri boda zasluženo su otišla u Hercegovinu, iako bi, možda, prema svemu viđenom, remi bio najpravedniji.

Kod aktuelnih osvajačica „duple krune“ u BiH i trofeja u Kupu Republike Srpske pohvale zaslužuje iskusna Nevena Lukač, iako je bio solidan i učinak golmana Ene Briševac (10 odbrana i jedan sedmerac), dok su se u redovima „Izviđača“, uz pomenutu Šumeljovu, istakle Marija Boras i Kristina Barišić.

-Nismo dovoljno motivisani ušli u utakmicu i to je svakako jedan od razloga što smo izgleda već „upisali“ bodove prije nego što smo ih na terenu osvojili. Ipak, poznato je da smo oslabljeni ušli u prvenstvo, neke mlađe igračice tek dobijaju pravu šansu i vjerujem da će, uz uspone i padove u igri, vremenom stvari doći na svoje mjesto – rekla je trener prijedorskih rukometašica Ljubica Ivetić.

mira-izvidjac-izvjestaj (2)Mira: Izviđač 22:23(10:12)

Prijedor
Sportska dvorana „Mladost“
Gledalaca: 100
Sudije: Obrenko Miljković (Bijeljina) i Duško Ristanić (Brčko)
Sedmerci: Mira 6(3), Izviđač 3(2)
Isključenja: Mira 4 minuta, Izviđač 8 minuta

MIRA:
E.Briševac, J.Briševac, Karačić, Kunovac 2, Damjanović 5, Suvajac, Tintor, Grahovac, Dojčinović, D.Mutić 2, Lukač 8, Sladaković, J.Mutić 1, Došen 4, Gligorević
Trener. Ljubica Ivetić

IZVIĐAČ:
Martina Šumelj, A.Boras, Dodig 3, Matea Šumelj 3, Kraljević 3, Nosić 2, Babić, M.Boras 5, Brkić, Barišić 7, Sabljić
Trener: Ivan Lovrić

N.Đerić/A.Drakulić