Od kraja 2015. počinje naša priča. Nije mi smetalo to što ima ženu, doduše nevjenčanu, jer znam kako oni žive. Znala sam dolaziti i ostajati po dva mjeseca u Bosni

Naši navodi u prošlom broju da su neraščišćeni finansijski dugovi vjerovatno uzrokovali priču u kojoj izvjesna žena iz Australije optužuje Halida Muslimovića da ju je pretukao, pokazali su se istinitim. Bar tako tvrdi druga strana Sonja Bašić! Žena s kojom je Halid u ljubavnoj vezi još od novembra 2015. godine.

Iza rešetaka

I kako nas je Muslimović „zamolio“ da se raspitamo ko je ta žena i kakav je njen dosije pa će nam se sve samo kazati, raspitali smo se i saznali šta se sve te kobne noći dešavalo u Banjoj Luci. Kontaktirala nas je sama Sonja Bašić opisujući kako ju je Halid, s kojim je tri godine u vezi, zvjerski premlatio.

Dobila je batine kada je tražila samo ono svoje što joj duguje – 94.500 eura. I još, kaže, duplo više je potrošila na njega s obzirom da je mjesečno, mimo toga, na njega izdvajala između 30-40 hiljada dolara.

– S Halidom sam počela da se zabavljam u novembru 2015, kada je bio u Australiji na turneji. Pomogla sam mu da opstane jer je u teškoj finansijskoj situaciji, ima hipoteku. Pomagala sam mu oko tog kredita, ali i da mu se djeca školuju na fakultetu u Banjaluci. Imam dokaz za svaki dolar koji sam mu dala. Kad sam tražila da mi vrati pare, nastao je problem. Predlagala sam da se procijeni vrijednost njegove kuće u Vogošći i da me nakon prodaje isplati. Međutim, Halid se plašio da to izvede jer njegova supruga Adelisa ne zna da smo mi u vezi, niti da mi je dužan – kaže Bašićeva i opisuje kako je pretučena.

-Prošle sedmice sam bila u Banjaluci gdje je on nastupao. Odvezao me je do taksi stanice. Tokom vožnje sam ga upitala kad će da mi da 22.000 maraka. Poludio je, okrenuo auto prema Banjaluci, vozio 150 na sat. Molila sam ga da zaustavi jer neću da poginem, imam djecu. Onda me je tri puta udario rukom preko usta, pa je zaustavio auto, izašao i došao do mojih vrata. Šakom me uhvatio za kosu, izvukao me i ja sam pala na zemlju. Udarila sam desnim kukom o kamen. Pitala sam ga: “Halide, zašto me udaraš?”, a on je onda počeo da me desnom rukom udara u vilicu – izjavila je Bašićeva.

Za „Express“ kaže kako je ona državljanka Australije, porijeklom iz BiH pa da se kojim slučajem ovo desilo tamo, Halid bi već odavno bio iza rešetaka! Sonja nije žena koja će sjediti i trpiti jer neko ko se bavi bankarstvom, nekretninama i ima nekoliko firmi to jednostavno, dodaje, ne može dozvoliti.

-Od kraja 2015. počinje naša priča. Nije mi smetalo to što ima ženu, doduše nevjenčanu, jer znam kako oni žive. Znala sam dolaziti i ostajati po dva mjeseca u Bosni. Sve sam ja finansirala, od njegovih kredita, školovanja njegove djece pa sve do naših putovanja po inostranstvu, Turskoj…Uništit ću ga, jer tući ženu, majku to je sramota. Iako ga volim već tri godine, ovo neće proći nekažnjeno. Izdržavala sam ga! Znao mi je plakati govoreći mi kako nema novca a ja sam uvijek bila spremna mu pomoći. Čak sam bila pozvana u njihov hotel „Staccato“ kada nije bilo Adelise. Tu sam se upoznala i s njegovim sinom Enisom s kojim i danas održavam kontakt. Dečko mi je uvijek bio zahvalan što im pomažem čak se interesirao za moje zdravlje nakon ovog što mi je učinio njegov otac. Jedino mi je žao što nakon ovog neću više moći viđati djecu koja nisu nizašta kriva – nastavlja Sonja.

„Il’ ja tebi il’ ti meni“

I kada je zatražila samo dio onog što joj pripada, kaže, nastao je haos.

-Željela sam okončati vezu i tražila sam samo svoje. Čula sam kako je dobro zaradio za Novu godinu, kako sa suprugom radi dobro po Njemačkoj i bio je red da se i meni vrati bar jedan dio duga. Uslovila saqm ga kako mi mora mjesečno vraćati 3-5 hiljada eura mjesečno. I kako se nije javljao, stigla sam u Bosnu i iz Beograda mu napisala poruku „ili ja tebi ili ti meni“. I ostalo sve znate… – kroz plač nam je rekla Sonja Bašić kazavši kako će po povratku u Australiju prijaviti ga svim mogućim bankama.

Nisam se više mogla boriti za opstanak veze

Sonja tvrdi kako je Halid veliki nasilnik.

-Ta strašna vrijeđanja i uvrede više nisam mogla podnijeti. On je čovjek koji je i u godinama, šećeraš je.
I opet se tako agresivno ponaša prema ženi koja mu je pomogla da ne potone i koja ga je godinama izdržavala.

Ima zabranu prilaska

Halidu Muslimoviću je izrečena mjera zabrane prilaska Sonji Bašić. I, kako kaže, ako joj samo priđe može ga „strpati“ iza rešetaka.

Preko muzičara molio da se pomirimo

Sonja tvrdi kako je Halid indirektno tražio da se pomire.
-Dobila sam poziv sa nepoznatog broja. Zvao me je njegov muzičar koji nije imao moj bosanski broj. Molio je da se sretnemo na kafi, da se pomirimo i riješimo stvar. On ga je natjerao da me zove i moli za sastanak jer zna šta sve imam o njemu. Sve ovo mi je dovoljno da ga uništim za čitav život. Tu će mu biti kraj. Ucjenjivao me je svojevremeno i za kuću kada sam molila da je kupim. Tražio je 400.000 maraka, a procjenjena mu je na 240.000.

Neće više kročiti u Australiju i Englesku

-Pokrenula sam bokadu za Australiji i Englesku. Tamo više neće moći kročiti. Nije plaćao poreze za turneje i u svim ostalim državama gdje je pjevao. Halid je mislio zato što ga volim da ga neću prijaviti policiji. On se to jutro, nakon što me je napao, smijao sa narodom i slikao u hotelu sve dok mu policija nije zakucala na vrata. Tada me je pokušavao zvati, ali ja mu se nisam javila – priča Sonja.

Express magazin

Vezane vijesti:

SONJA BAŠIĆ: HALID JE UZIMAO PARE I OD DRUGIH ŽENA, JEDNA MU JE S BRAĆOM NAPRAVILA DAR-MAR

HALID MUSLIMOVIĆ ODBACUJE OPTUŽBE SONJE BAŠIĆ: TA ŽENA LAŽE SVE

UPORNA MUSLIMOVIĆEVA LJUBAVNICA POTEGLA VEZE: HALIDU ĆU ZABRANITI ULAZAK U MOJU ZEMLJU

HALID MUSLIMOVIĆ: SVI TREBAJU DA SE RASPITAJU KO JE GOSPOĐA KOJA MI ŽELI NAPAKOSTITI

UDARIO ME 3 PUTA, PA IZVUKAO IZ AUTA, PALA SAM NA KAMEN: POGLEDAJTE ISPOVIJEST LJUBAVNICE HALIDA MUSLIMOVIĆA – VIDEO

OGLASILA SE ŽENA KOJA JE OPTUŽILA HALIDA ZA NASILJE: U VEZI SMO BILI TRI GODINE-PRETUKAO ME JE JER MI JE DUŽAN 94.500 EVRA!

HALID MUSLIMOVIĆ SE OGLASIO POVODOM INCIDENTA: ŽENA JE POPILA LITAR VISKIJA, A JA SAM HTIO POMOĆI

OGLASIO SE HALID MUSLIMOVIĆ: HOĆEŠ NEKOME DA POMOGNEŠ, A ON TE ISKORISTI

HALID MUSLIMOVIĆ: MOJA GREŠKA JE BILA ŠTO SAM PIJANOJ I AGRESIVNOJ ŽENI HTIO POMOĆI

POZNATI PJEVAČ ISPITAN U POLICIJI: HALID MUSLIMOVIĆ PRETUKAO ŽENU