Neka ljubav vuče stvari, nema love, al’ ne mari, ionako sve što vredi lova ne može da sredi

Drugo veče ŠA Festa imaćemo priliku da se družimo sa bendom Artan Lili.

Ovu noisepop četvorku iz Beograda čine: Bojan Slačala – bas i vokal, Romana Slačala – vokal i daire; Marko Ajković – bubanj; Ivan Skopulovič – gitara.

Grupa svojim prepoznatljivim vizuelnim identitetom i zvukom privlači pažnju još od 2013. godine kada su nastali. Završene pjesme objavljuju sukcesivno, singl po singl, što smatraju svojom inovacijom.

Ovom prilikom razgovarali smo sa Bojanom Slačalom, frontmenom benda.

ŠA: Nije svejedno, nastupate kod nas 18. avgusta! Kakvu atmosferu možemo očekivati u Ljetnoj bašti?

AL: Nekako znam da će i meni i publici to biti čista emocija i verujem da će svi koji budu bili to veče u Ljetnoj bašti poneti kući neko toplo sećanje na Mikšu. Mislim da je Prijedor zaslužio jednu dobru žurku ovim povodom, što će biti izvrstan način da se odužimo Mikšinom liku i delu. Svakako, drago nam je što smo deo prvog ŠA festa iz mnogo razloga.

ŠA: Sigurno da ste Novi zvuk u našem gradu. Ovo je vaš drugi nastup u Prijedoru, kako Prijedorčani reaguju na vašu svirku?

AL: Prošli koncert u Prijedoru je po mišljenju svih članova grupe bio jedan od najboljih u karijeri. Ja sam se lično plašio kako će mi biti prvi put u rodnom gradu, sa novim bendom pred starom ekipom, ali ispostavilo se da je trema bila suvišna i sve je samo eksplodiralo, tako da i ovog puta očekujemo ludnicu…mi ćemo sigurno dati sve od sebe da napravimo dobru žurku!

ŠA: Kako ti se čini ideja o kreiranju festivala (krećemo Sve iz početka)? Misliš li da ćemo uspjeti?

AL: Ja sam optimista, a mi ćemo uvek biti tu da zasučemo rukave i adekvatno odgovorimo na pozitivne vibracije, jer su ovakve inicijative (dokle god su od prosvetiteljskog interesa) preko potrebne za kulturno-umetnički život svake zajednice.
Mislim da bi Prijedor u doglednoj budućnosti, uz adekvatnu podršku lokalnih i regionalnih ulagača mogao biti vrlo ponosan na Ša Fest.

ŠA: Stvaramo festival koji je dosta emotivan, smatraš li da ćemo se „uvući“ Ispod kože našoj publici? Može li jedan ovakav festival postati tradicionalan?

AL: Tradicija se ovde, po mom skromnom mišljenju, oduvek oslanjala na entuzijastičnu upornost nekolicine careva. Svaki grad ima par takvih likova i ekipa koje mi svi znamo. Vidite, u kulturi na Balkanu uvek sve opstaje zahvaljujući tim malim ali odabranim četama. Nekad su ti carevi institucionalizovani likovi, nekad su sa ulice, ali svi oni imaju svoju jako bitnu ulogu. Blagosloveni da su nam i nek požive dugo u svojoj misiji!
Ne zaboravite: O tim ljudima deca mnogo godina posle uče iz čitanki.

ŠA: Niste Odustali od svog sna, uvijek ste drugačiji i novi. Kakve muzičke novitete nam spremate?

AL: Upravo smo finalizirali poslednje singlove za 2. album, čiji vinil će se pojaviti na jesen.
Dakle, nema odmora dok traje obnova!
Vidimo se 18. avgusta, povedite ekipu i budite tamo!
Živeli i sa srećom, vole vas Artani!

ŠA: Hvala, Bojane. Vidimo se u Ljetnoj bašti u Prijedoru 18. avgusta!

A, što se nas tiče, mi smo Uložili sve, ljubav i vreme i trud, sve što je bilo do nas! Najbolje što znamo!

Ša Fest