nezavisne-sudblOsnovni sud u Banjaluci oslobodio je Darislava Medića (61) iz Prijedora optužnice za iznudu ukupno 10.000 evra od Mladena Radulovića, vlasnika stomatološke ordinacije “A-Dent”, i još dvoje zaposlenih.

Sud je nakon sprovedenog postupka utvrdio da Okružno tužilaštvo u Banjaluci nije dokazalo navode optužnice, pa su svi troškovi suđenja pali na teret budžeta, odnosno poreskih obveznika.

Medić, inače penzioner i otac četvoro djece, koji nikada ranije nije bio osuđivan, optužen je da je uputio ozbiljne prijetnje Raduloviću, njegovoj sestri Aleksandri Radulović i radnici Korneliji Dujović.

Medić je, prema navodima iz optužnice, ove prijetnje uputio putem telefona i to 11. marta 2008. godine.

Od Dujovićeve je tražio da mu vrati 2.000 evra, zaprijetivši da će joj promijeniti lični opis i izrezbariti lice. Isti iznos zatražio je i od Aleksandre Radulović, kojoj je zaprijetio da je “neće prepoznati ni majka ni otac”.

Nakon njih, Medić je, prema navodima iz optužnice, pozvao i vlasnika “A-Denta” Mladena Radulovića tražeći da mu vrati 8.000 evra, koliko je platio stomatološke usluge u toj ordinaciji, jer će u protivnom “silovati njegovu sestru Aleksandru Radulović, te izrezati i izrezbariti joj lice”.

U obrazloženju presude navedeno je da nije bilo dokaza za osudu Medića.

Jevto Janković, advokat Darislava Medića, smatra da iza optužnice stoji odlično poznanstvo između tužiteljke koja je vodila predmet i zaposlenih u “A-Dentu”.

Nezavisne novine