vjencanje-sarah-senad (1)Bijeli šator sa okruglim stolovima za 450 gostiju, tepisonom, baldahinima, kristalnim lusterima uz zeleno bijelu dekoraciju, stotine bijelih avalanche ruža i zelene jabuke, uklopilo se savršeno uz zelenilo našeg prelijepog vrta.

U našoj rubrici “Spomenar”, odlučili smo ugostiti bračni par Sarah i Senada Oraščanina. O njihovoj svadbi iz jula, 2011. godine, i danas se priča, kako u Kozarcu, tako i u Regionu. Pa i na društvenim mrežama. Jer, njihov kratki, ali naprosto fantastični snimak vjenčanja broji skoro pola miliona pregleda.

Vjenčanje je održano u Kozarcu, u prekrasnom vrtu sa bazenom. Prekrasni bijeli šator, s podovima, tepisonom i okruglim stolovima firme Tepas iz Zenice – doprinijeli su veličanstvenoj atmosferi.

Za portal svadbeivjencanja.ba, Sarah (rođena Travljanin) se sa nekoliko rečenica prisjetila tog čarobnog dana.

– Vjenčanice sam uzela u salonu “Penelope vjenčanice Zagreb”, (www.penelope-vjencanice.hr). Imala sam dvije vjenčanice, jednu princess kroja od tila sa kombinacijom čipke u kojoj sam se osjećala kao princeza za svoj prvi izlazak iz kuće i pojavljivanje pred mladoženjom i gostima; i drugu koju sam obukla poslije torte, kratku koja mi je bila jako lagana i u kojoj sam se dobro osjećala te u njoj plesala do zore. Uz nju su se vidjele i moje zelene vjenčane štikle. Pratilo me mojih 16 prekrasnih djeveruša u zelenim haljinama.

Kumovi na vjenčanju su nam bili ujak i ujna koji su samo za ovu prigodu došli iz Čikaga, Samka i Muhamed.

Sarah nam je rekla i zašto smatra da se njeno vjenčanje razlikuje od ostalih.

vjencanje-sarah-senad (2)Naše vjenčanje je bilo spoj modernog i tradicionalnog vjenčanja, uzeli smo od svega najbolje i uz puno pozitivne energije sve je ispalo savršeno. Pošto imamo lijepo imanje u Kozarcu odlučili smo da naše vjenčanje bude u našem vrtu. Bijeli šator sa okruglim stolovima za 450 gostiju, tepisonom, baldahinima, kristalnim lusterima uz zeleno bijelu dekoraciju, stotine bijelih avalanche ruža i zelene jabuke, uklopilo se savršeno uz zelenilo našeg prelijepog vrta.

Šator je bio povezan sa stazom do bazena. Oko bazena su bili barski stolovi, a u kutu bazena bio je koktel bar s koktel i fire majstorima uz DJ-a koji je puštao muziku. Vjenčanje je bilo na otvorenom, u vrtu, gdje su svi gosti došli da bi prisustvovali ceremoniji vjenčanja i da čestitaju, a oko ponoći plesna skupina Habibi iz Zagreba još više je uljepšala našu svadbu svojim savršenim performansom. A jedan od najljepših trenutaka na svadbi je bio kada su nas moji roditelji iznenadili i uručili nam poklon putovanje na Sejšele gdje smo i otišli dva dana nakon svadbe. To je bilo pravo iznenađenje, wow, i bilo nam je prelijepo. Hvala im još jednom.
Poslije naše svadbe koja je bila posebna i o kojoj se još uvijek priča o čemu svjedoči i ovaj kratki trailer na youtube-u koji je pregledalo skoro pola miliona ljudi, msaznali smo da smo mnogima uzor te da mnogi mladenci žele svadbu sličnu našoj. To me jako veseli jer se sad svadbe planiraju dosta unaprijed i svi žele da njihova svadba bude što bolja jer su se mnogi iznenadili da se i u Bosni može napraviti ovakvo predivno vjenčanje.

BRAČNI SAVJETI ZA BUDUĆE MLADENCE by Sarah&Senad

Budućim mladencima savjetujem da počnu planirati svoje vjenčanje najmanje godinu dana prije. Zašto ? Više je razloga a neki od njih su dostupnost određenog datuma i da je sala ili šator slobodan baš taj dan za vas, da nije zauzeto. Isto to vrijedi za najam vjenčanice, dekoraciju, bend, fotografa i ostale bitne stvari za vaše vjenčanje.

Mi smo naše vjenčanje planirali 10 mjeseci unaprijed i odmah na početku planiranja poslali smo upit jednom bendu kojeg smo željeli na našoj svadbi ali nažalost oni su bili već zauzeti za naš datum, to je samo jedan od razloga ali bitan i zato planirajte svoju svadbu najmanje godinu dana unaprijed i rezervirajte na vrijeme sve što vam je potrebno. Birajte profesionalce u svom poslu, sklopite i potpišite ugovor, uplatite avans, a izbjegavajte one koji vam kažu: još je rano, pa imate još godinu dana do svadbe, lako ćemo za to i sl.

I sretno svima !

/E. Karahmet/Svadbeivjencanja.ba/