Fudbaleri Rudar-Prijedora i zvorničke Drine ostali su dužni navijačima koji su ove subote došli da gledaju meč prvog kola prvenstva Prve lige Republike Srpske.

Bilo je tu borbenosti, naročito kod domaćih igrača, ali nedostajali su akcije i golovi zbog kojih se dolazi na stadion.

Kod potpuno “renovirane” ekipe Prijedorčana, u kojoj su bila samo tri igrača iz prošle sezone(Pekija izostao zbog temperature) bila je prisutna određena doza “grča” u igri.

Domaći fudbaleri su imali loptu u svom posjedu više vremena, naročito u nastavku, ali kao da je uvijek nešto nedostajalo.

Ili je to bio potez više ili je falio onaj završni.

Više je nego očigledno da zeleno-crnima nedostaje klasični napadač, centarfor, koji će postizati golove, “razvlačiti” odbranu, otvarati prostor krilima ili davati povratne lopte.

Crnomarković se trudio napraviti nešto od toga ali ništa mu nije polazilo “za nogom”.

Pokušavali su zato igrači Rudar-Prijedora udarcima iz daljine iznenaditi golmana Bogićevića, ali, iako pomalo nesiguran u pojedinim intervencijama, šutevi Mrkića, Gavranovića, Rokvića, Rosića, Kovačevića, nisu nalazili put do mreže.

Trener Žerić je od starta dao priliku juniorima Sajaku i Kovačeviću, koji su, iako na pozicijama koje su nekarakteristične za njih, dali sve od sebe.

Treba pohvaliti ovog prvog koji je na poziciji lijevog beka zaigrao umjesto povrijeđenog Kukavice.

Bio je vrlo dobar u odbrambenim zadacima a vrlo često je svojom brzinom “probijao” i po lijevom krilu, ali falio je centaršut.

U posljednjih pola sata i treći junior,Danilo Marmat, dobio je priliku za igru a za to kratko vrijeme pokazao je da ima sportske drskosti i talenta.

Ima u igri “rudara sa Sane” mjesta i za “veznjaka” koji bi sa Gavranovićem u paru mogao dati završni pas ili šutirati prema golu.

Međutim, želja uprave kluba da se ne dovode igrači “po svaku cijenu” te da se pruži prilika fudbalerima sa područja prijedorske regije dovela je do toga da su “rudari sa Sane” ipak deficitarni na nekim pozicijama.

Iako iskusniji u odnosu na zeleno-crne, gosti iz Zvornika nisu pokazali gotovo ništa.

Sporadični napadi u prom dijelu i povlačenje na svoju polovinu u nastavku i čekanje kontranapada gotovo da su urodili plodom pred kraj susreta.

U jeku napada domaćih koji su pokušavali stići do vođstva, “sijevnula” je kontra Drine ali je Hamzabegović uz pomoć kapitena Davidovića izašao kao pobjednik iz jedine stopostotne šanse na meču koju je imala neka ekipa a udarac je uputio Damjanović.

Ako je suditi po pripremnim mečevima i prvom kolu, Rudar-Prijedor će ove sezone igrati “na gol manje” a relane domete ćemo moći procijeniti tek nakon odigranih nekoliko narednih utakmica.

Rudar-Prijedor: Drina 0:0

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 300
Sudija: Velimir Drinić (Modriča)
Žuti kartoni: Gavranović (Rudar-Prijedor), Blagojević (Drina)

Rudar-Prijedor
Hamzabegović, Davidović, Lajić, Gavranović, Lezić, Crnomarković, Rokvić(Živanić), Kovačević, Rosić, Sajak, Mrkić(D.Marmat)
Trener-Nedžad Žerić

Drina
Bogićević, Trifković, Ninić, Grahovac, Ilić(Damjanović), Mitrović, Blagojević, Marković(Čirak), Stupar(Krstić), Jokić, Molerović
Trener-Veljko Cvjetinović

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com