patrola kod kolskeNa području Prijedora i Kozarske Dubice tokom proteklog vikenda od ukupno 97 testiranih lica iz saobraćaja je isključeno 29 vozača motornih vozila pod dejstvom alkohola, a dva pod dejstvom kanabisa, saopšteno je iz prijedorskog Centra javne bezbjednosti /CJB/.

“Kod jednog vozača je utvrđena količina alkohola veća od dva grama po kilogramu alkohola u organizmu, dok se kod devet vozača koncetracija alkohola kretala u rasponu od jedan do dva, a najviše alkotestiranih vozača, njih 17 bilo je pod uticajem alkohola u koncetraciji od 0,3 do jedan gram po kilogramu alkohola u organizmu”, piše u saopštenju.

Primjenom Zakona o prekršajima Republike Srspke policijski službenici su do oporavka ili otrežnjenja, a najduže do 12 časova, zadržali lišenjem slobode 13 lica, zbog vožnje pod uticajem alkohola ili droga, kao i jednog pješaka zbog kretanja po kolovozu pod dejstvom alkohola.

“Još jednom pozivamo učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih propisa, a policijski službenici će nastaviti kontrole učesnika u saobraćaju”, navode iz CJB.

SRNA
Foto – arhiva