Treći međunarodni dječiji fudbalski festival “Trofej Urije – Prijedor 2018.” održaće se od 10. do 12. avgusta.

Riječ je o smotri talenata koju organizuje FK Radnik Urije, a koja će se ove godine, po prvi put, održati u Prijedoru. Uz to, pojedine utakmice ovog jedinstvenog takmičenja u konkurenciji pionira i predpionira igraće se i u Novom Gradu, te Krupi na Vrbasu.

– Želja nam je da turnir postane tradicionalan. Karakter događaja je međunarodna saradnja klubova i dizanje fudbala na viši nivo u Prijedoru. Naš motiv je i početak gradnje stadiona na Urijama. Cijela ova priča je i lijepa uvertira za obilježavanje jubileja 100 godina fudbala u Prijedoru, koji je na programu 2019 – izjavio je Slaviša Kralj ispred organizatora, FK Radnika Urije.

Lista učesnika smotre je impozantna. Pored domaćina, na turnir stižu i bh. predstavnici Sloboda Bubamara, Borac Banjaluka, Krupa, Sloboda Tuzla, Kozara Stars Gradiška. Posebnu draž nadmetanju daće velikani iz regiona: beogradska Crvena zvezda i zagrebački Dinamo, kao i Olimpija Ljubljana, Spartak Subotica, Rabotnički Skoplje, Domžale Ljubljana.

Medijski pokrovitelji Trećeg međunarodnog dječijeg fudbalskog festivala “Trofej Urije – Prijedor 2018.” su portal SrpskaCafe i televizija Elta HD.

Srpskacafe.com