Više od 1.000 vozača uhapšeno je od januara ove godine u Republici Srpskoj zbog vožnje u pijanom stanju, a rekorder u neslavnom takmičenju „pijanica za volanom“ je vozač iz Bijeljine sa 3,99 promila alkohola u krvi.

Prema zvaničnim podacima MUP Republike Srpske, neslavno drugo mjesto pripalo je vozaču iz Istočnog Sarajeva, koji je „naduvao“ 3,8 promila, dok je treće mjesto zauzeo nesavjesni vozač iz Gradiške, koji je vozio sa 3,76 promila alkohola u krvi.

„Šampion“ Banjaluke imao je 3,62 promila, Doboja – 3,44, Foče – 3,34, Prijedora – 3,30 promila, Zvornika – 3,12, Mrkonjić Grada – 3,04, dok je prvo mjesto u Trebinju kada je u pitanju vožnja pod uticajem alkohola zauzeo vozač kojem je izmjereno 2,97 promila.

U kojoj mjeri alkohol utiče na sposobnost upravljanja vozilom gotovo svakog dana javnost može vidjeti čitajući rubrike crne hronike.

Najsvježiji primjer je hapšenje Aleksandre K. (23) iz Banjaluke, koja je „pasatom“ uznemirila mještane naselja Mišin Han, a nakon što je uhapšena udarila je policajca. Aleksandri K. je nakon svega izmjereno 2,9 promila alkohola u krvi.

EuroBlic-srpskainfo.com