Peti susreti vlasnika starih automobila iz više gradova Bosne i Hercegovine i regiona održani su tokom proteklog vikenda u Sanskom Mostu i radi se o već tradicionalnom događaju koji je organizovan u okviru ovogodišnje kulturno-zabavne manifestacije “Ljeto na Sani 2018”.

Prema riječima Amela Bećirevića, predsjednika sanskog “Oldtajmer kluba 1912”, organizatora ovog događaja, ukupno je bilo izloženo tridesetak starih vozila, a mnogi od prikazanih automobila plijenili su svojim izgledom i atraktivnošću.

Sanski ljubitelji automobila pažljivo su zagledali stare mercedese, sitroene, fordove, “bube”, “fiće” i ostale oldtajmere, a vlasnici su omogućili svima da se detaljno upoznaju sa svim njihovim karakteristikama.

Među brižljivo njegovanim i očuvanim starim automobilima isticao se mercedes 225 C iz 1964. godine, čiji je vlasnik Boško Trkulja iz Koprivne, kod Oštre Luke.

On kaže kako ga je prije više godina kupio u Holandiju, pa ga potom uvezao u Njemačku, gdje je dugo bio na privremenom radu.

Nakon što se penzionisao, Trkulja je svog ljubimca dovezao u Bosnu i Hercegovinu i redovno sudjeluje na ovakvim i sličnim događajima.

Prvi put za sve učesnike ovog zanimljivog susreta, ali i druge Sanjane, na jednom od gradskih parkinga upriličeno je auto-kino uz prikazivanje nekoliko vrhunskih filmskih klasika.

Nezavisne novine