Četvrta ovogodišnja Kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo“ održana je 5.avgusta u Bistrici.

Brojni posjetioci pratili su nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu, u čemu su učestvovale ekipe Gornje Lamovite, Donje Lamovite i Bistrice.

Najuspješnija je bila ekipa Gornje Lamovite, koja se, pored Rasavaca, Donjih Garevaca i Krivaje, plasirala u završnicu ovogodišnje manifastacije.

„Selo veselo“ je otvorio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je istakao veliki značaj ove manifestacije.

“Karavan Selo veselo je godinama jedna od najomiljenijih i najposjećenijih manifestacija, a to je i potvrda njenog uspjeha na polju oživljavanja i unaprjeđenja društvenog života u našim selima, zbog čega će i ubuduće imati podršku Grada“, rekao je gradonačelnik Đaković.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su članovi foklorne sekcije „Bistrica-Verići“, izvorne grupe, narodni umjetnici, muzičari i vokalni solisti.

Članice Aktiva žena Bistrice pripremile su gastro prezentaciju, na kojoj su posjetioci degustirali tradicionalna potkozarska jela.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Prijedor, a prijatelji manifestacije „Autotransport“ Prijedor i Tvornica keksa MIRA, Članica KRAŠ grupe.

Finalna manifestacija „Selo veselo 2018“ biće održana u Gornjoj Lamovitoj, u nedjelju 19. avgusta, od 18 časova.

Tekst i foto – Saša Goronja