Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 02.08.2018. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su izvještaj protiv lica inicijala S.T. (1956) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Poslovna prevara“ i „Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja“.

Osumnjičeni se tereti da je kao investitor prilikom izgradnje stambeno-poslovne zgrade u Prijedoru, dana 29.03.2013. godine, prilikom zaključenja notarski obrađenog ugovora o kupoprodaji poslovnog prostora, notaru i vlasniku projektantske firme iz Prijedora, prikrio činjenicu da je dana 25.03.2018. godine, izvršio promjenu vlasništva predmetne nekretnine te istu uknjižio na svoje ime.

Osumnjičeni je u svojstvu punomoćnika vlasnika nekretnine, bez njihovog znanja, potpisao pomenuti kupoprodajni ugovor, a koji nije mogao da bude realizovan.

Na ovaj način projektantska firma, na ime kompenzacije za realizovane projektantske radove, nije mogla postati vlasnik nekretnine navedene u spornom ugovoru, čime je navedenoj firmi pričinjena materijalna šteta oko 113.093 KM.

PU Prijedor
Foto – ilustracija