Predsjednik Srpske demokratske stranke Republike Srpske Vukota Govedarica prisustvovao je u srijedu uveče u Marićkoj kod Prijedora velikom narodnom zboru uoči Ilindana.

Istovremeno, obilježeno je i 28 godina od osnivanja SDS-a u Prijedoru.

-Srpski narod je prije 28 godina pozvao SDS da ga zaštiti i vodi u teškim i opasnim vremenima a stranka je ispunila ono što je od nje traženo. Srbi moraju čuvati Republiku Srpsku jer je ona garant njihovog opstanka, a takođe je i srpski narod garant opstanka Srpske – rekao je Govedarica.

On je dodao da su u Marićkoj prije 28 godina Jovan Rašković i ostali srpski prvaci upravo u SDS-u vidjeli šansu i perspektivu za očuvanje srpskog naroda na ovim prostorima.

-Danas nakon 28 godina od osnivanja, SDS predvodi sveopšti narodni pokret za jednu odlučujuću bitku koja će se desiti sedmog oktobra. Uvjeren sam da imamo snage za pobjedu na predstojećim opštim izborima u BiH. Imamo zadatak da sačuvamo Srbe u Republici Srpskoj, da oni ovdje vide svoju perspektivu i budućnost, a ne da iz nje odlaze – istakao je predsjednik SDS-a.

Delegacija SDS-a na čelu sa Govedaricom položila je sinoć vijenac na spomenik Jovanu Raškoviću, te je prisustvovala bogosluženju u crkvi Svetoga proroka Ilije u Marićkoj i narodnom zboru.

Među prisutnima se našao i Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com