Trodnevna manifestacija “Kozara puls fest” ove godine s novim konceptom. Dvodnevni muzički spaktakl, priređen je za muzičke sladokusce, dok je danas, trećeg dana manifestacije, održan sajam, domaćih proizvođača hrane i pića.

Nakon dvije večeri dobre zabave uz brojne rok i pop izvođače, s prostora cijele bivše Јugoslavije, danas su se svi gosti na Kozari, mogli osvježiti uz hranu i piće – domaće proizvode ovdašnjih malih i većih proizvođača.

“Imam sok od aronije, hladno cijeđeni sto posto prirodni. Imam svježu aroniju, čaj od aronije”, naveo je izlagač iz Prijedora Ranko Đurica.

“Veoma značajnoje što predstavljamo svoje proizvode”, rekao je izlagač iz Prijedora Stojan Pejić.

“Danas predstavljamo dio naše proizvodnje i svakako da svaka prezentacija i upoznavanje ljudi sa apsolutno domaćim proizvodom može i mora da bude sa dobrim odazivom”, izjavila je izlagač iz Јapre, Novi Grad Nada Nešković Rajilić.

Cilj sajma hrane i pića jeste promocija domaćih proizvođača koji nastoje da razviju svoje brendove.

“Kako festival raste, kako broj posjetilaca raste, tako i medijska pažnja raste. Da ih poklonimo našim domaćim proizvođačima, pospješimo njihov razvoj i njihovu prodaju”, naveo je organizator manifestacije “Kozara Puls Fest” Dražen Vrhovac.

Pokazatelj uspjeha ove manifestacije jeste popunjenost svih izložbenih kapaciteta. Sve to dodatni je plus za krajišku ljepoticu.

“Svaka manifestacija koja privlači posjetioce, značajna je prije svega za Nacionalni park, jer je to jedna nova ponuda u Nacionalnom parku i sigurno jedna nova promocija nacionalnog parka Kozara”, istakao je direktor Nacionalnog parka Kozara Dragan Romčević.

Sa sajmom hrane i pića, završen je “Kozara puls fest”, koji je za sljedeću godinu dao težak zadatak organizatorima – da nadmaše ovogodišnji uspjeh.

RTRS