Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su izvještaj protiv lica inicijala M.S. (1967) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Oštećenje ili povlašćivanje povjerilaca“, „Izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića“, „Zloupotreba ovlašćenja u privredi“ i “Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“.

Osumnjičeni se tereti da je u toku 2015. godine, kao odgovorno lice privatnog preduzeća iz Prijedora, znajući da je postao nesposoban za plaćanje, bezgotovinskim i gotovinskim plaćanjem drugim povjeriocima, stavio iste u povoljniji položaj, u odnosu na privatno preduzeće iz Teslića, sa kojim je odranije imao poslovni odnos.

Na ovaj način privatno preduzeće iz Teslića je oštetio za iznos od 208.659,39 KM, koliko istom duguje na ime pomenutog poslovnog odnosa.

Kao osiguranje plaćanja navedenog duga, osumnjičeni je izdao mjenice, iako je znao da je u momentu izdavanja mjenica, sva njegova imovina pod zalogom drugih povjerilaca, te da nema pokrića za iste.

Tokom navedenog perioda, osumnjičeni je neistinito prikazivao stanje i kretanje osnovnih sredstava preduzeća, kao i sačinio ispravu neistinitog sadržaja i neovlašteno je potpisao umjesto drugog lica.

PU Prijedor
Foto – ilustracija