Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica, dana 13.07.2018. godine, oko 12,00 časova, lišili su slobode lice inicijala R.M. (1952) iz Kozarske Dubice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Osumnjičeno lice se tereti da je istog dana, oko 05,50 časova, u mjestu Bijakovac, opština Kozarska Dubica, počinilo navedena krivična djela na način da je službenom licu, jednog Lovačkog udruženja iz Kozarske Dubice, koje je vršilo kontrolu lovišta, vatrenim oružjem usmjerenim u pravcu oštećenog, uputilo ozbiljne prijetnje po život, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu.

Preduzimajući operativne i istražne mjera i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti navedenih krivičnih djela, policijski službenici su od lica R.M. privremeno oduzeli pištolj marke „CZ“ sa pripadajućim oružnim listom, lovačku pušku marke „TOZ“, oružni list za lovački karabin marke „Zastava“, dok je od lica R.B. (1953) iz Kozarske Dubice privremeno oduzet lovački karabin marke „Zastava“ kao i oružni list za lovačku pušku marke „TOZ“.

Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, protiv lica R.M. biće dostavljen izvještaj za krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“, dok će Osnovnom sudu u Kozarskoj Dubici protiv lica R.M. i R.B. biti dostavljen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u vezi sa počinjenim prekršajem „Zamjena oružja“ po Zakonu o oružju i municiji.

PU Prijedor