Akcija uređenja Nacionalnog parka Koazara okupila je više od 300 članova organizacija mladih i žena Demokratskog narodnog saveza.

Osim druženja i sportskih aktivnosti, organizovano je košenje, renoviranje klupa i čišćenje.

Kako bi učestvovala u radnoj akciji, iz Dervente na Kozaru, došla je Milica Čečar koja je i u prethodnom periodu bila prisutna na akcijama u organizaciji DNS-a.

“Na prvom mjestu je očuvanje prirode, a na drugom druženje, pogotovo razmjenjivanje iskustava što se tiče mladih”, kaže Јelica Čečar, iz Predsjedništva mladih DNS-a.

Predsjednik Organizacije mladih DNS-a Republike Srpske, Borivoje Obradović, rekao je da su radne akcije prethodile u Istočnom Sarajevu, Višegradu i Šipovu.

“Cilj ovakvih radnih akcija da podstaknemo mlade da čuvaju svoju prirodu da se odgovorno odnose prema prirodnim resurskima i kulturno-istorijskim znamenitostima i to ćemo nastaviti i u buduće”, ističe Obradović.

Lejla Rešić, član Glavnog odbora i šef Media tima DNS-a Srpske navodi da ovaj put žele da vrate onaj duh starih radnih akcija.

“Želimo da se malo vratimo prirodi, da pokažemo našu odgovornost i prema prirodi i prema ljudima, da se “skinemo” sa mobilnih telefona i tableta. Nastojimo da se vratimo kontaktu i možda nekim istinskim vrijednostima”, rekla je Rešićeva.

Nakon radne akcije na Kozari, u nedjelju će biti održana sjednica Glavnog odbora Organizacije žena i sjednica Skupštine Organizacije mladih DNS-a.

RTRS