Srpska demokratska stranka Prijedor obilježila je danas svoju krsnu slavu – Petrovdan.

Sveta liturgija u povodu Svetih apostola Petra i Pavla služena je jutros u Crkvi Svete Trojice u Prijedoru.

Potom su polaganjem vijenaca kod centralnog spomen obilježja “Za krst časni” i na bistu doktora Jovana Raškovića, osnivača ove stranke, predsjednik, članovi i simpatizeri SDS-a Prijedor obilježili ovaj značajan datum, na koji je prije 28 godina osnovana ova politička stranka.

Predsjednik GO SDS Prijedor Milan Tubin novinarima je rekao da se ova stranka ozbiljno priprema za oktobarske Opšte izbore u Bosni i Hercegovini.

-Očekujemo pobjedu na sva četiri nivoa. Prvi potez koji ćemo potom napraviti je donošenje Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine. Kada je u pitanju grad Prijedor, obećavam da ćemo u periodu od tri mjeseca nakon izbora legalizovati svih 4.000 placeva koje smo podijelili izbjeglicama 2000.godine i da će ljudi to konačno dobiti u svoje vlasništvo – rekao je Tubin.

Slavski obred i ručak priređeni su u motelu “Peti neplan” u Omarskoj, a osvećenje slavskog kolača služio je sveštenik Sreto Aleksić.

Osim rukovodstva, članova i simpatizera SDS-a Prijedor, obilježavanju krsne slave ove stranke prisustvovali su i predstavnici društveno-političkog života našeg grada kao i drugih političkih partija, članica Saveza za promjene-PDP, NDP SRS RS, te DNS-a i SRS “Dr Vojislav Šešelj”.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com