jesenje uredjenje gradaKao i u većini gradova u Srpskoj i u Prijeodru je u toku akcija jesenjeg uređenja i čišćenja grada. U preduzeću “Komunalne usluge” kažu da imaju pune ruke posla, a njihov rad prepoznali su i Prijedorčani.

Prijedorčani su uglavnom zadovoljni izgledom grada u ovim jesenjim danima. Nemaju primjedbe na rad komunalnog preduzeća. Jedino na šta se žale jeste ekološka svijest i kultura pojedinih njihovih sugrađana, koji ne biraju mjesta za odlaganje smeća.

– Bitno se popravila komunalna služba u Prijedoru. Sve je čisto i uređeno. Ima dosta toga i do kulture samih građana. Kada se ne bi bacalo smeće van korpi bilo bi i bolje, kažu Prijedorčani.

U preduzeću “Komunalne usluge”, kažu da već nekoliko dana traje jesenje uređenje I čišćenje gradskih površina. Radnici tog preduzeća svakodnevno su na terenu i na usluzi građanima, a sve u cilju ljepšeg izgleda grada na Sani.

– Ovih dana aktuelno je izgrabljavanje lišća, jer je pala velika količina lišća. Čistimo zelene površine. Sređujemo cvjetne aleje, orezujemo drveće, grmlje, kaže Milka Grbić, rukovodilac Radne jedinice “Javna higijena”.

Pored centra grada, radnici Komunalnog preduzeća održavaju čistoću i u Ljubiji, Omarskoj i Kozarcu. Tvrde da su zadovoljni saradnjom sa građanima, koji im pomažu u uređenju gradskih i prigradskih površina.

ELTA TV