Zahvaljujući portiru i vatrogascima, ugašen je požar koji je buknuo u kupatilu u Domu za starija lica Prijedor, na trećem spratu, gdje borave mahom nepokretni korisnici, a koje je brzom reakcijom na bezbjedno izvukla dežurna sestra.

Bojan Becner, direktor Doma za starija lica, rekao je da je do požara došlo u noći između srijede i četvrtka, oko 0.30, te potvrdio da povrijeđenih, srećom, nije bilo.

“Reagovao je naš portir, koji radi na recepciji. Dva aparata je potrošio i faktički je ugasio požar, a stigli su zatim i vatrogasci, koji su svoj posao takođe profesionalno odradili. Šteta je zanemariva, a najvažnije je što nije bilo povrijeđenih korisnika”, rekao je Becner za “Nezavisne”.

Dodao je da na tom spratu imaju oko 50 korisnika, te da je dežurna sestra izvukla one koji su bili blizu kupatila.

Policiji je juče, 40 minuta nakon ponoći, prijavljen ovaj požar u Ulici Mladena Stojanovića u Prijedoru. Pored njih i vatrogasaca na mjesto događaja izašla je i Hitna pomoć.

Vatrogasci su nam rekli da su nakon dojave na teren poslali jedno vatrogasno vozilo sa šest vatrogasaca.

“Dolaskom na lice mjesta utvrdili smo da je do požara došlo na trećem spratu, u kupatilskom dijelu, gdje se kupaju nepokretne osobe, koje i borave na tom spratu. Brzom intervencijom spriječeno je širenje požara na ostale prostorije”, rekao je za “Nezavisne” Nebojša Miljuš, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice grada Prijedor.

On je dodao da je u hodnicima bilo dima, ali da nije bilo trovanja, te da su vatrogasci pristupili i ventilaciji prostorija.

Zasad nije poznato šta je tačno prouzrokovalo ovaj požar, ali se ne isključuje da su u pitanju neispravne elektroinstalacije. Ipak, konačan sud o tome kako je došlo do izbijanja vatre daće istraga.

Nezavisne novine