Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, dana 03.07.2018. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica inicijala S.Dž. (1965) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je u svojstvu odgovornog lica jedne obrazovne ustanove u Prijedoru, od polovine 2007. godine do aprila mjeseca 2018. godine, prekoračio granice svog ovlašćenja te po osnovu kolektivnog osiguranja radnika, od njihovog ličnog dohodka, protivzakonito uplaćivao određen novčani iznos na račun osiguravajućeg društva, te na taj način oštetio radnike za iznos oko 10.460 KM.

Osumnjičeni se takođe tereti da je 2017. godine, kao odgovorno lice, neistinito prikazalo da je za potrebe obrazovne ustanove, zaprimljena veća količina ogrevnog drveta od realno isporučene, te je činjenjem pomenute radnje oštetilo obrazovnu ustanovu i budžet nadležnog ministarstva za iznos oko 4.860 KM.

PU Prijedor
Foto – ilustracija