Novi član tima Agencije za ekonomski razvoj Grada Prijedora – PREDA od 1.6.2018. godine je Dragan Miličević dipl.inž. poljoprivrede za agrarnu ekonomiju i ruralni razvoj. Trenutno završava master studije na Poljoprivrednom fakultetu BL, smjer agrobiznis.

Njegov zadatak je da zajedno sa mentorom Zoranom Dimitrijevićem nastavi da radi na stvaranju poslovnog modela „Distrubitivnog centra voća“ za grad Prijedor.

Model će se realizovati kroz saradnju Odjeljenja za privredu i poljoprivredu, sektor poljoprivrede Grada Prijedora, Resorom za stručno pružanje usluga u poljoprivredi, područna kancelarija Prijedor i Poljoprivrednom zadrugom „Kooperativa Prijedor“. Model će pokazati opravdanost investicije i dati potrebne pokazatelje za pripremu projekata za donatorska sredstva.

Model je vođen društvenom i ekonomskom opravdanošću za razvoj grada Prijedora kroz povećanje iskoristivosti voćarske proizvodnje na lokalnom nivou, ostvaranje dodatnih prihoda kroz plasman proizvoda u periodima sa povećanjem trajanja, intenziviranje proizvodnje voća i unapređenje plasmana proizvoda, povećanje zaposlenosti ruralnog stanovništva, povećanje prihoda i životnog standarda poljoprivrednih proizvođača, jačanje konkurentnosti voćarstva.

Razvojem Centra bi se povećao obim i produktivnost voćarske proizvodnje, unapređenje potencijala voćara, povećanje stepena tržišnosti i finalizacije proizvoda.

PREDA-PD